Voor werkgevers

_________________

Wist u dat bij 62% van de bedrijven mensen werken met geldproblemen?

Het aantal mensen met financiële problemen stijgt en dit kan merkbaar zijn op de werkvloer. Is dit bij een van uw medewerkers het geval? Wij helpen graag bij het weer op orde brengen van de financiën. Want wat betekent het voor de werkgever, wanneer er sprake is van één of meerdere werknemers met financiële zorgen? Meer ziekteverzuim, een lagere productiviteit, extra kosten van vervangend personeel en meer administratie handelingen.

Het is belangrijk om bij de eerste signalen adequaat te reageren. Vraagt een medewerker vaker om een voorschot of komen er loon beslagen binnen, dan zijn dat voor de werkgever signalen dat er financiële problemen (kunnen) zijn.

Als de werknemer bereid is hulp te aanvaarden dan kunt u ons benaderen voor een gratis adviesgesprek. In dit gesprek bespreken wij de situatie, de wensen en verwachtingen. Wij kunnen u en de werknemer dan voorzien van advies en kunnen direct overgaan tot het inventariseren van de financiële situatie.

Naar aanleiding van dit gesprek kunnen wij een plan van aanpak en een budgetplan maken. Ook wordt er een overeenkomst opgesteld en ondertekend. De medewerker krijgt hiermee handvatten aangereikt om de financiën zelf te blijven beheren. Vaak zijn een paar gesprekken met een werknemer voldoende om hem of haar weer op het juiste spoor te zetten. Soms is ook een éénmalig budgetadvies voldoende. Na ongeveer 2 maanden wordt er geëvalueerd.

Blijkt dit niet voldoende, of is de schuldenlast eenvoudig te hoog dan kan worden overgegaan tot beschermingsbewind. > zie bewindvoering

Voor werkgevers

Menu